Как се осъществява управлението на климатика през интернет?

Безжичен IP рутер осигурява управление на климатика или система от климатици през Интернет.

Как се осъществява управлението чрез рутера?
Към безжичния рутер за климатици се свързва LAN кабел, чрез който се осигурява връзката с домашната мрежа или Интернет.
По време на управлението, IP рутерът комуникира с Wi-Fi приемник, който се намира във вътрешното тяло на климатика. Можете да сложите неограничен брой приемници, но един IP контролер може да управлява до 16 устройства, за повече ще са необходими повече контролери.

Какви марки и модели поддържат тази технология?
IP-базираното управление за климатици постоянно се развива и поддържа все повече и повече марки и модели климатици, но за момента основните поддържани марки климатици са:  Panasonic и Samsung. От тях се поддържат стенните, подовите, касетъчните, каналните, подово-таванните и таванните климатици.
Wi-Fi рутера за климатици работи както със единичен сплит, така и с мулти сплит климатици (независимо дали са инверторни или конвенционални).
За момента промишлените VRF и VRV климатични системи се поддържат изцяло.

Един IP рутер за климатици осигурява безжичен контрол над 16 групи климатици или 16 единични климатика. Всеки Wi-Fi приемник, освен като приемник на сигнал, играе ролята и на ретранслатор като диапазона на ретранслирания сигнал е 60 метра. Колкото повече Wi-Fi приемника има, толкова по-надалеч се разпространява сигналът.

Безжичната връзка между климатиците и рутера дава възможност за управление на различни марки, модели и мощности климатици. Можете да свържете стенни, канални, касетъчни и др. в различни комбинации, като управлението може да бъде както индивидуално, така и на групи.
Друго предимство на IP рутера е, че не е необходимо климатиците да са на един етаж, може да са монтирани на различни етажи в сградата. Дори не е необходимо да са в една сграда -достатъчно е да има необходимото разстояние от 60 метра.

Максималният диапазон на излъчване на Wi-Fi сигнала е до 500 метра на открито пространство. Връзката между рутера и приемника, който се намира в климатика е безжично -по Wi-Fi сигнал.

Безжичният IP рутер има вграден седмичен таймер, като дава възможност за настройка на до два таймера за 1 ден, или до 14 таймера за цялата седмица.
Таймерът може да бъде ON/OFF, т.е. час за включване и час за изключване (със задаване на режим на работа, температура, скорост на вентилатора)или температурен (setback), т.е. задаване на определен час да се смени температурата.

Таймер за включване и изключване – ON/OFF.
Задаване на час за включване и час за изключване на климатика или на група климатици, като всяко включване може да бъде с индивидуални настройки като режим на работа (отопление, охлаждане, изсушаване и т.н.), задаване на температура, скорост на вентилатора. ON/OFF таймерите са максимум по два цикъла -на включване и на изключване.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.