Трябва ли да изключваме климатика, ако не сме вкъщи?

Ако използвате климатици за отопление през зимата или за охлаждане през лятото, много често е по-добре да не ги изключвате, когато отивате на работа или ви няма вкъщи за няколко часа – особено, ако притежавате инверторен климатик. В тези случай е по-добре да зададете температура два-три градуса по-ниска от нормалната, която използвате.
От друга страна, ако използвате климатик за охлаждане е добре да задавате температура в стаята най-много пет градуса по-ниска от външната. Това ще ви предпази от така наречения „топлинен удар“. Топлинния удар е ефект на човешкия организъм да се приспособява към условията, в които се намира. Ако сте в стая с климатик на 22 градуса и излезете на 30 градуса, то това е шок за метаболизма и организма започва много бързо да търси начин за справяне с проблема. Обикновено този начин е изхвърляне на течности чрез потене, но много по- силно отколкото е необходимо. Обратно ако сте били на вън, където е много горещо и влезете запотени в стая с климатик, тъй като климатика е отнел влажността от стаята ще започне бързо изпарение на потта, което в крайна сметка може да доведе до преохлаждане на тялото ви и до простуда.

 

Мнения и обратна връзка

  1. емилия |

    предложете ми климатик от марки Тошиба,Дайкин или Фуджи за отопляване на 100 кв.Става въпрос за отопление на етаж от къща,която не е санирана,но е с ПВЦ дограма.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.