dsa

Техническа поддръжка на климатик

Климатикът е уред за дългогодишна употреба, поради това трябва да се използва и поддържа по правилен начин.

  1. Мощността на климатика трябва да е съобразена с големината, изложението и изолацията на помещението, в което ще бъде експлоатиран.
  2. Въздушният филтър и топлообменниците на вътрешното и външното тяло на климатика трябва да се почистват редовно от замърсявания. Ако са замърсени топлообменните повърхности, това намалява ефективността на климатика и е предпоставка за влошаване на работата му. Никога не почиствайте климатика с бензин, разредители за боя, химически вещества, препарати за полиране – тези препарати може да повредят или издраскат корпуса на климатика.
  3. Почиствайте въздушния филтър редовно (поне два пъти месечно). Почистете го с вода и го изсушете. Никога нe огъвайте филтъра. Не го сушете на огън. След почистване, трябва отново да поставите филтъра на мястото му. Климатикът не трябва да работи без въздушен филтър.
  4. Ако няма да използвате климатика за дълъг период от време, трябва да го изключите от електрическото захранване.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.