dsa

Термопомпи и възможни модификации

Първото нещо, което трябва да се вземе под внимание е структурното състояние на сградата.Дали системата може да обхване цялата нужда от топлинна енергия само от един източник на топлина в къщата/моновалентна/. Или системата трябва да се комбинира с втори източник на топлина, който да подкрепя термопомпата в пиковите периоди/ бивалентна/. В зависимост от размера на системата и ситуацията, в която се намира сградата, трябва да изберем между моновалентна и бивалентна термопомпа. За целта трябва предварително да сме наясно , коя от двата вида помпи трябва да използваме.

Видове термопомпени системи
Само като източник на топлина моновалентната помпа може да се използва само в модерните/нискоенергийни къщи/ и добре изолирани сгради. В зависимост от големината на сградата и от вида на източника на топлина, термопомпите могат да отопляват не само жизненото пространство, но и да има достатъчно количество топла вода за домакинството.

Топлинните помпи могат да се комбинират с други източници на топлина. Този режим на термопомпата се нарича двувалентна или бивалентна термопомпа. Често това се отнася за отоплителен уред на газ или използването на пелети, въглища или друг вид втора система за отопление. Двувалентните термопомпи, подкрепени от втора отоплителна система, най често се инсталират и са полезни за по-стари сгради.

Най-добрата и най-икономичната втора система за отопление към бивалентната система е комбинацията със соларна инсталация за производство на гореща вода. По този начин температурното ниво на загряване, до което трябва да достигне термопомпата ще бъде значително облекчено.Понеже термопомпата работи най-добре на ниска мощност. В пиковите моменти, съчетана със соларна инсталация, термопомпата ще даде голяма икономия, защото на нея няма да и е необходима допълнителна мощност.

Друга възможност е използването на електрическа топлинна помпа – за подкрепа на термопомпата в много студените дни. Електрическата топлинна помпа е снабдена със система за контрол, която гарантира че допълнителното загряване, е не повече от необходимото.Този режим е най-подходящ за производство на топла вода.

jfdghjhthit45

 



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.