С какво изложение да е мястото за монтаж?

Най-доброто място за монтаж на външното тяло на климатика е на подветрена фасада или на завет. Така климатикът е предпазен от студения вятър през зимата, който допълнително утежнява работата му при ниски минусови температури. Ако климатикът трябва да се монтира на открито, например на покрив е най-добре задната му част (топлообменникът) да е насочен на юг или на запад. По този начин той отново е косвено предпазен от силен северен вятър, а в същото време слънчевата светлина спомага за малко по-добри условия на работа през зимата. Относно работата в режим охлаждане, повечето модели климатици са сертифицирани за безпроблемна работа до около +43/+46 градуса външна температура. Тъй като в България атмосферните условия рядко могат да достигнат такива температурни пикове, то машините няма нужда да се монтират по някакъв специален начин, освен в случая на сървърните климатици. Местоположението на външните тела на сървърните климатици трябва да се подбира много внимателно, тъй като те често обезпечават работата на сериозни масиви от информация, където малки температурни отклонения могат да нарушат действието им. Изключително е важно те да бъдат монтирани на завет, а ако такова място не може да бъде осигурено, то на топлообменниците и вентилаторната решетка следва да бъдат монтирани специални въздухозаборници, които да го предпазват от силен вятър през зимата, за да не се преохлади топлообменника, което би довело до спиране на работата на климатика.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.