Странен шум от климатика?

По време на работа или в покой, от климатика може да чуете свистящ или гърлен звук. Той се поражда от циркулиращия в климатичната система фреон. По време на работа може да се и чуе пукане. То се дължи на топлинното разширение или свиване на пластмасите на вътрешното тяло на климатика. Тези звуци не бива да ви притесняват.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Plamena |

    Нормално ли е да чувам от клинатика когато е в тих режим някакъв шум подобен на течаща вода в тръба,климатика е фуджицо купен преди месец??


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    да този шум се получава от проходимост на хладилния агент.

    Поздрави!


  3. Mitko |

    На един от климатиците ми се чува като кипене. вентилаторът на вътрешното тоало на климатика спира и след малко пак се включва. Работи климатика, но ме плаши защо понякога нещо кипи вътре.


  4. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    Има модели климатици, от които понякога действително може да се чуе нещо като кипене от вътрешното тяло. Това се получава при режим отопление, когато климатикът се размразява. Тогава машината обръща хладилния цикъл и фреонът във вътрешното тяло започва да се изпарява. Ако в помещението е достатъчно топло, изпарението протича с доста висока скорост и може да се чуе това кипене. Това не е проблем за работата на климатика и няма от какво да се притеснявате, но действително може да бъде дискомфортно за Вас – потребителя.


  5. Димитър |

    Нормално ли е да чувам от клинатика, когато е в тих режим някакъв шум подобен на течаща вода в тръба? Климатика е нов и в гаранция и как се отстранява това шумене?Два еднакви климатика са ‘ПАНАСОНИК’,единия шуми,другия не.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.