dsa

Соларни абсорбери промишлени нужди

За да се подгрее 1 куб. метър вода / 1000 / литра от 10˚С до 30˚С ще са необходими около 23 квч ефективна енергия. Ако пак приемем, че няма никакви загуби от топлоизточника и ползваме електроенергия, ще платим по настоящите цени 4.14 лв.
За един малък басейн / 20 / куб. метра, сумата ще бъде 82.80 лв.Тук са взети предвид идеални условия, като са пренебрегнати загубите от конструкцията на водосъдържателя или басейна, която трябва да достигне същата температура; постоянните енергозагуби през нея, както и енергозагубите от естествено охлаждане, особено при открити резервоари и басейни. Особено енергоемки са първите няколко дни, докато бетонната конструкция на басейна достигне приблизителна на желаната температура.Последващият период е с по-малко енергозагуби, които обаче по никакъв начин не са пренебрежими. Ако температурата на водата през нощта пада с около 6-7˚С, то ежедневните разходи за достигане отново на 30˚С ще възлизат на около 30 лв. на ден или за топлия период на годината от 7 месеца ще се натрупа една значителна сума от приблизително 6000 лева.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.