dsa

Сертифициране на слънчеви колектори

Всяка сертификацикационна процедура цели да гарантира и да покаже кои продукти (или услуги) покриват определени критерии и доставят стойността, за която клиентът плаща. За да гарантира ефективното изпълнение на своята енергийна политика в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), Европейската Комисия заедно с няколко експертни институции инициираха създаването на знака за качество “Solar Keymark”.

Знакът ”Solar Keymark” е разработен на практика от Европейската федерация на слънчевата топлинна индустрия (European Solar Thermal Industry Federation ESTIF) и Европейски комитет по стандартизация (European Committee for Standardisation – CEN) в тясно сътрудничество с водещи европейски лаборатории за изпитване. “Solar Keymark” е основен етикет за качество на слънчеви топлинни продукти (слънчеви колектори и инсталации за топла вода), и е широко разпространена в целия Европейски пазар и извън него.

“Solar Keymark” е официалния знак за качество на Европейския комитет по стандартизация (European Committee for Standardisation – CEN) и цели преодоляване на различните изисквания за изпитване и сертифициране на соларни термални продукти в различните страни от ЕС. Той гарантира съответствието с изискванията в стандартите на слънчевите топлинни продукти слънчеви колектори и инсталации за производство на топла вода.

Поставената маркировка “Solar Keymark” означава, че даден соларен продукт (слънчев колектор или соларна инсталацията) е изпитван и оценен за съответствие, спрямо EN12975 или EN12976 в акредитирана лаборатория. Тоест продуктът, покрива заложените в тези стандарти критерии за енергийна производителност. Тя се използва в Европа и все повече се признава в целия свят.

Маркираните със ”Solar Keymark” продукти са преминали европейската схема за маркиране на CEN / CENELEC, посветена на:
– Слънчеви топлинни колектори (въз основа на серията европейски стандарт EN 12975)
– Слънчеви топлинни системи (въз основа на серията европейски стандарт EN 12976)

Слънчевите колектори, които предлага “Green Sun Systems” са тествани за качество в германската лаборатория Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems (http://www.fraunhofer.de/). Притежават сертификат за съответствие с евростандарт EN 12975 и маркировкa за енергийна ефективност “Solar Keymark”от “DIN CERTCO” – Германия (http://www.dincertco.de).

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.