При преместване на вътрешното тяло на климатика нужен ли е монтажник?

При монтаж , демонтаж, преместване на едно от телата на климатичната техника е задължително да извикате монтажник от фирмата, инсталиранла климатика или от монтажен център за климатици.
Климатичната система съдържа фреон, чието изпускане в околната среда, макар и в малки количества би задълбочило проблема с глобалното затопляне. Ако голямо количество от хладилния агент попадне върху кожата, може да предизвика изгаряне. Затова всяко вмешателство в системата трябва да се извършва от специално обучен специалист, преминал курс на обучение за работа с парникови газове и получил сертификат. При преместването или демонтажа на едно от телата на климатика е необходимо да се извърши евакуация на хладилния агент във външното тяло и проверка за херметичност, а също и разкачване на електрозахранването и обезопасяване на захранващия кабел.

 

Мнения и обратна връзка

  1. petar pipalov |

    Искам да се премести вътрешното тяло на климатика VOLTEL и приблизително каква е цената.В две съседни стаи


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.