При какви температури работят климатиците?

Обикновената, конвенционална сплит-система може да бъде използвана за отопление при външни температури от +2ºС до +5ºС в зависимост от компанията производител – при производителите на ниския клас до – 2ºС ~ -4ºС външна температура, при производителите на средния клас до – 5ºС ~ – 8ºC, при производителите от високия клас до -8ºС ~ -10ºС. При инверторите до -15ºС ~ -20ºС от производителите на висок и среден клас климатици. Допълнителните фактори, които са важни при отоплението на климатичната инсталация в студените дни са: качеството на монтажа; мощността на климатика; изложението на помещението; изолацията и дебелината на стените; вида на дограмите; външната влага; мъгла т.н.Инверторните климатици от висок клас работят в сурови зимни условия.Същите могат да работят до – 20 С° /минус/.Повечето климатици, които се предлагат в България (включително и конвенционалните) работят  нормлно  до – 15 С° През летния сезон климатиците не са толкова капризни по отношение на външната температура на средата.Почти всички марки и модели климатици работят безпроблемно до над + 45 С°.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.