От какви компоненти се състои вътрешното тяло на климатика?

Oсновните компоненти, които изграждат вътрешното тяло на климатична система са:

 

1.Преден панел- пластмасов решетъчен капак, през който постъпва въздухът, който трябва да бъде охладен или отоплен в зависимост от зададения режим.

 

2.Основен филтър- финна мрежа, която служи за улавяне на прах и прахови частици от въздуха. Той трябва да се почиства редовно на всеки две седмици, особено в помещения, в които въздухът зе самърсява повече. Непочистеният филтър затруднява работата на климатика, увеличава се потлреблението на електричество и може да се увреди компресора.

 

3.Изпарител- той нагрява и изпарява хладилния агент /фреона/

 

4.Хоризонтални жалузи- регулират въздушната струя нагоре-надолу. Настройват се от дистанционното управление.

 

5.Панел с индикации- показва режима на работа и случаите на повреда или грешка в работата на климатика

 

6.Допълни филтри- някои модели имат допълнителни филтри. Те биват различни видове: електростатични, плазмени, катехинови и т.н. Сменят се на всеки 2 години. Когато са замърсени издават неприятна миризма. Не се мият. След като се замърсят се изхвърлят или заменят с нови.

 

7.Вентилатор-има няколко степени, с които регулира силата на въздушната струя.

 

8.Вертикални жалузи- регулират посоката на въздушната струя настрани. При някои модели се настройват от дистанционното, при други-ръчно.

 

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.