dsa

Отопление на външни пространства

За осигуряване на топлина на открито има специално изработени уреди. Посредством тях може да се осигури приятна атмосфера на градински партита, коктейли, празненства на открито, външни площи на кафенета и ресторанти. Дори като се превърнат в декоративен елемент от екстериора. Отоплителните тела за външни пространства са два вида според използвания енергиен източнк за преобразуване в топлина – газови (на пропан-бутан или метан) и електрически.
Градински газови отоплители
Газовите уреди тип „гъба“ или „пирамида“ са предназначени за отопление единствено на външни пространства – открити заведения и търговски обекти, дворове, веранди и др. Някои от градинските газови отоплители са предназначени само за работа с втечнен газ – пропан-бутан, а при други има възможност за преоборудване на природен газ -метан и свързване с газопреносната мрежа. Преди употреба уредите се поставят върху равна и стабилна основа без наклон или с наклон не повече от 5º. Отоплителните тела трябва да се използват само на открито или в проветриви и добре вентилирани помещения като отворената площ трябва да е поне 25% от обкръжаващата повърхност (стенна повърхност) на помещението. При температура от +10º С уред със средна мощност на горивната камера 10-12 kW може да нагрее около 30 m² до +25ºС. По-голяма мощност и по-голяма отоплителна повърхност изискват пропорционално увеличаване на количеството газ, консумиран от нагревателя. Съвременните открити нагреватели са оборудвани с аварийно спиране – в случай на загасване на пламъка, термодвойка незабавно блокира притока на газ от бутилката. Употребата на газовите градински отоплители се осъществява в съответствие с изискванията за безопасна експлоатация и на инструкциите на завода-производител. Основно предимство на отоплителите на пропан-бутан е автономният източник на енергия, което прави възможно лесното им преместване от едно място на друго.
Enders Colsman AG – Германия предлага икономични и практични отоплителни уреди . В зависимост от екстериора може да се избира между различни решения. Предлаганите модели са изработени от различни материали – инокс, висококачествена стомана, лакирано дърво.

Разработената от Enders Colsman AG EEP (Enders Eco Plus) технология осигурява ниска консумация на гориво с оптимизирана топлина, спестява до 30% газ , като се намаляват емисиите на въглероден диоксид в атмосферата до 30 % в сравнение с конвенционалните 12 kW горелки.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.