Нормално ли е климатикът да е шумен ?

Колко шумен е климатикът зависи от марката, модела и мощността на климатика. Колкото по-мощен е климатикът, толкова по-голяма площ климатизира, но е и по-шумен. Нивото на звуковото налягане на вътрешното тяло е между 20dB и 30 dB, а на външното между 40dB 60dB. Този шум в помещението се чува като полъх на вятър. Ако има несвойствен шум по време на работа е възможно да има някаква повреда.
Ако климатикът не е монтиран професионално, това увеличава звуковото налягане. Добре е външните тела да се монтират по-далече от прозорците на спални и холове, за да не смущават собствениците при отворени прозорци. В случай че климатикът е монтиран на покрива на сградата,е добре да се поставят гумени подложки , за да се намалят вибрациите на външното тяло.С течение на времето шумът на климатика нараства поради износване на лагерите на компресора и вентилатора му, и поради разхлабване на неподвижните връзки. Затова периодичната проверка на състоянието му е наложителна. Част от нея трябва да бъде почистване на перките на вентилатора, тъй като натрупаните по тях замърсявания нарушават баланса му и шумът нараства.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.