dsa

Новости в климатичната техника

Toshiba Carrier, Fujitsu General и дъщерната компания за производство на техника на Fujitsu General FGA (Тайланд) наскоро обявиха сключването на споразумение за създаването на съвместно предприятие в Тайланд за производство на двойни ротационни компресори за климатично оборудване. Ориентировъчното име на новата компания е TCFG Compressor(Тайланд). Toshiba Carrier ще държи 51% от собствеността над новото предприятие, а FGA – 49%. По план новата компания ще наеме около 580 служители и през фискалната 2015 година (в края на март 2016 година) ще достигне годишно производство от 2,5 милиона компресора.Индустрията отчита, че световният пазар за компресори е на път да отбележи положителен ръст от 7,8% през 2012 година спрямо предходната година с около 91 милиона продадени бройки. Продължава да се наблюдава нарастващо търсене на енергийно ефективни климатични продукти в резултат на растящите цени на природните ресурси и енергия и поради това се очаква пазарът на компресори за климатици от високия клас да продължи да се разраства.
Създаването на новата съвместна компания има за цел да ускори глобалното реорганизиране на бизнеса на Toshiba Carrier.
Създаването на новата съвместна компания има за цел също така да подсили бизнеса с компресори на Fujitsu General, които, планирайки да укрепят бизнеса си с климатични системи като своя основна дейност, през 2009 година започнаха да разработват и произвеждат собствени компресори за масово произвеждани леки климатици и масово произвеждани климатични системи. Fujitsu General ще прехвърлят отдела за производство на компресори от FGA – изцяло притежаваното дъщерно предприятие за производство на компресори, на съвместната компания още с нейното основаване.Новата компания има за цел да увеличи ползите от съвместната работа между двете компании по посока на подобряването на разпространението и разходната конкурентоспособност, както и да се съсредоточи върху нововъведенията, за да може да посреща бързо развиващите се световни пазари на климатични компресори.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.