Ползите от регенеративните вентилационни блокове?

Преди да се вземе решение за внедряване на устройство за рекуперация в системата, е необходимо да се вземат предвид няколко определящи фактора по отношение на ефективността. Важно е да се направи предварителна оценка на ползите, реализирани чрез изграждане на система за рекуперация, които зависят от постигането на добри икономически показатели, свързани с коректно направена оценка на степента на възможна рекуперация. Определящи фактори при избора са, от една страна, параметрите на отпадната топлина – температура, количество и химичен състав, а от друга – изискванията към енергоконсумиращата система.

Всяка система за рекуперация на топлината се изгражда с цел постигане на икономически ползи. Тъй като при изграждането на всяка отделна система за кондициониране на въздуха се вземат предвид конкретните изисквания към климатизираните помещения, то при избора на елементите за рекуперация обикновено се подхожда индивидуално. В зависимост от конкретния случай се избира система, която да е съобразена с изискванията на въздухообработващата централа и инсталацията за кондициониране, да са отчетени размерите на помещенията, както и разположението им в пространството.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.