dsa

Мултисплит климатици CMSQ- A на Daikin

Компанията Daikin представи на пазара принципно нова климатична мултисплит система с голяма производителност, предназначена за магазини, ресторанти, барове, салони за красота, частни хотели и неголеми офиси. Новият продукт обезпечава високо ниво на комфорт, предоставя широки възможности за управление на микроклимата, има ниски експлоатационни разходи и опростен монтаж.

Инверторната мултисплит система CMSQ-A работи на озонобезопасния хладилен агент R410A. Към външния блок със студопроизводство 20 или 25 кВт може да подвържат от две до четири вътрешни тела с производителност 5, 0; 6,0; 7,1; 10,0 и 12,5 кВт хладилна мощност. В новата система се използват два типа специални вътрешни тела: касетки с кръгов поток от серията FMCQ-A и канални от серията FMDQ-B с DC инверторно управление на вентилатора на вътрешното тяло.

Принципни разлики на новия продукт от обичайните мултисплит системи.
Първо – вътрешните тела са снабдени с ЕТРВ/ електронен терморегулиращ вентил/.
Второ – връзките между външното и вътрешните тела на климатичната система се осъществяват по последователно – паралелен способ (както в системата VRV). Телата се подвързват към общата магистрала чрез рефнет разклонители. Това позволява значително да се увеличат максимално допустимите разстояния между външното и вътрешните тела на климатичната система. В стандартните мултисплит климатични системи се използват само паралелни съединения, тоест до всяка вътрешна климатична единица самостоятелни тръби.

Ако сравним новата мултисплит климатична система със съществуващата система Sky Super Inverter RZQ с няколко вътрешни тела (схема Twin, Triple, Double Twin) се открояват няколко предимства:
1. Възможност за индивидуално управление на всяко вътрешно тяло/ в мултисплит системата RZQ всички вътрешни тела работят с едни и същи настройки и нямат възможност за самостоятелно управление/;
2. Възможност за асиметрично включване на вътрешните тела на климатичната система;
3. По – висока енергоефективност, COP 4,1 ;
4. По-широк диапазон на работна външна температура от -20 °C до 43°C);
5. Голяма свобода при разположение както на вътрешните, така и на външните тела;

Появата на новата мултисплит система с голяма производителност е резултат от разширение на внедряването на технологията VRV в оборудването от клас Sky Air.

Климатичната многозонална система VRV на компанията Daikin отдавна се смята за еталон за енергоефективност и екологичност на пазара на климатична техника.Техническите характеристики и възможности на системата VRV е този идеал, към който се стреми всяко ново поколение климатично оборудване

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.