Може ли да се разчита на отопление през зимата единствено на климатик?

Разбира се,че може да се разчита на отопление през зимата единствено на климатик без да се използуват други отоплителни уреди.
За целта климатичната система трябва да е много внимателно подбрана по мощност, марка, модел и вид.Съобразно площта на помещението, топлинните загуби, които то има-дали е санирано и с добра дограма или не, зависи какъв климатик ще се подбере.
Изложението на стаята е важно –дали е огрявано от слънцето или е в приземен етаж,където не достигат слънчеви лъчи. При избора на климатик, клиентът и консултантът от специализирана фирма за климатици, трябва да съобразят и колко хора ще се помещават и дали ще има други топлинни източници – например компютри, готварски печки и т.н. Важно е да се съобрази до колко градуса пада температурата на околната среда. Така например за райони с дълго задържащи се минусови температури е препоръчително да се инсталира климатик, пригоден за ниски температури, със специални подобрения, посредством които външното тяло не замръзва и климатикът работи ефикасно и икономично и при -15˚С.Много е важно коефициентът на трансформация при отопление-т нар. СОР, да е висок –пр.климатик с COP 5 ще консумира 3 kW / 5 = 0.6 kW, а климатик с COP 3 ще консумира 3 kW / 3 = 1.0 kW.
Инвестирането в климатична техника позволява да осигурим постоянно отопление през зимата,при това чисто, лесно и комфортно.Техниката е лесна за управление и от възрастни и от деца и е най-безопасната. Тя може да се настрои така че автоматично да се включи и да затопли помещението още преди да сме се прибрали.
Съвременните климатици са не само икономични, те съчетават в себе си много функции –освен отопление и охлаждане имат функция вентилиране на въздуха-т.е. климатикът работи като вентилатор и раздвижва въздуха, имат ифункция пречистване -със специални филтри те пречистват въздуха и много от тях го йонизират. Освен това имат функцията изсушаване, при която топлообменникът се обдухва и кондензът се отвежда през дренажнат тръба,което предпазва климатикът от мухъл.

 

Мнения и обратна връзка

  1. дограма |

    Съгласна съм относно избора на климатик,да трябва ние клиентите и консултантите от специализирана фирма за климатици, е добре да се съобразят и колко хора ще се помещават и дали ще има други топлинни източници – например компютри, готварски печки и т.н. Важно е да се съобрази до колко градуса пада температурата на околната среда. Статията ви е страхотна и се радвам че попаднах на нея сега, често влизам тук и съм доволна от това което ни предоставяте като информация, общо взето трябва да знаме какво искаме и как да го получим.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.