dsa

Може ли да се монтира ел. нагревател във външното тяло на климатика?

В почти всяко външно тяло на сплит система, може да се монтира електрически нагревател с термостат, който включва при 0˚С . Посредством него се предотварятява образуването на лед във външното тяло на климатичната система в режим отопление при отрицателни температури на външния въздух. Монтирането на електрически нагревател (в случай че климатикът няма такъв) е голямо предимство ,тъй като обледяването понякога може да е толкова сериозно, че да доведе до счупване на перка и повреда на компресора. Монтирането трябва да се извърши от специалист.
Повечето климатици, пригодени за работа при -15˚С, -20˚С на външния въздух имат вграден нагревател, подгрев на картера на компресора и подгрев на дренажната ваничка.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Ивайло Иванов |

    От къде мога да закупя нагревател,и каква е цената му? Благодаря!


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    възможно е да закупите нагревател от нашия склад във Варна или да ви го изпратим.Бихте ли оставили ваши координати, писахме ви по мейла за уточнение,в мейла е посочена и цената.
    Поздрави!


  3. Евелин Видев |

    Здравейте,
    аз също имам нужда от такъв нагревател, че миналата година беше страшна работа, лед, лед…….. в тавичката, че и по питата нагоре. Климатика нe е инвертор Панасоник CS/CU-UW12GKE на 3 години. Как става монтажа, колко е цената на този нагревател и евентуално термостата и съответно каква е консумацията на нагревателя ?
    Поздрави !


  4. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    за кой град за монтаж става въпрос? Монтажа става по много прост начин. Като консумация харчи 100Вт и се включва автоматично под 0 градуса, има автоматичен термостат и не е необходимо да го включвате и изключвате. Нагревател може да поръчате на 070020720. Само нагревателя струва 40лв.
    Цената на труда по поставянето зависи от това дали вече има възмжоност да се постави нагревател, тялото е достъпно и т.н.
    Оставаме на разположение за допълнителни въпроси и уточнения.

    Поздрави!


  5. Таня |

    Здравейте! АЗ съм от гр.Раднево и също искам да си закупя такъв нагревател за климатика ,който е beko-18 Въпроса ми е колко ще ми струва този нагревател с термостата и всичко необходимо което трябва ,както и имали вариант да се изпрати по някоя куриерска фирма примерно и цената за пратката ако е възможно Благодаря Ви!


  6. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    възможно е да ви изпратим нагревател – с куриер от порядъка на няколко лева е пратката, но е желателно поставянето да бъде извършено от компетентен персонал.Наши партньори в Стара Загора са „Климакомплект“ ООД ,които могат да ви назоват цена по поставянето. „КЛИМАКОМПЛЕКТ“ ЕООД
    гр. Стара Загора, ул. „Христо Ботев“ №4, бул. „Руски“ №56, телефон, факс: (042) 645 021, (042) 649 021


  7. Боян иванов |

    интересувам се от нагревателя за външното тяло,което предлагате при вас..Описание и принцип на действие,мощтност и схеми.Аз съм от пловдив ,как става доставката


  8. Веселин Тонев |

    Здравейте,към кои да се обърна в София/Ваш партнъор/..за поставяне на ел.нагревател в дренажен маркуч, и тавичка ?Става въпрос за 4 бр.климатици . Живея в София- Редута. Поздрави


  9. Злати Филчев |

    Искам да питам, дали има нагревател за Медея MSM3-12HRN2 и дали може да го изпратите. Каква е цената? Благодаря ви.


  10. Снежина Николова |

    Здравейте,искам да попитам за външен нагревател за климатик,който не се поставя в тавата под климатика,а се вкарва в самата система за отвеждане на конденза(в тръбата).Има ли такива и ако да каква е цената?Благодаря!


  11. Плами Пенева |

    Здравейте,искам да попитам за външен нагревател за климатик,който не се поставя в тавата под климатика,а се вкарва в самата система за отвеждане на конденза(в тръбата).Има ли такива и ако да каква е цената?Благодаря!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.