Може ли да се използва слънчев колектор за апартамент в блок?

Може да се използва, но ще има известен първоначален разход на вода (ако системата е от така наречения тип – термосифон), преди топлата вода да достигне апартамента. Например, при сграда от 5 етажа, за да достигне топлата вода до втория етаж ще трябва първоначално да изтекат 3-6 литра вода (в зависимост от дължината на тръбите).

Ако системата се състои от обикновен слънчев колектор, който затопля водосъдържател в самото жилище, горещата вода ще достига до крана веднага.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.