Използват ли се битови климатици за заведение?

Битовите климатици се използват за дома, а за да се изгради добре работеща климатизация в заведения се използват професионални климатици и климатични системи. Сред най-често прилаганите решения са смукателно-нагнетателна вентилационна инсталация в комбинация със система за климатизация. Като се използват предимно вътрешни тела касетъчен или канален тип. Те са предпочитан вариант поради факта, че се монтират в окачен таван, като остават скрити за клиента, не заемат място и не нарушават интериорният дизайн.
Касетъчни климатици обикновено се поставят над централната част на помещението, което намалява вероятността от излишен шум и позволява създаването на равномерна температура в цялото помещение. Предимствата на касетъчния тип сплит система са равномерното разпределение на въздушната струя в четирите направления, което позволява използването им и за по-големи помещения. Те също така не нарушават общия вътрешен изглед на заведението, тъй като единствената видима част е декоративната решетка. Касетите могат да са еднопътна, двупътна или четирипътна-от това зависи в колко посоки ще се насочва въздухът.
Канални вътрешни тела се монтират във вентилационна система и разпределението на въздушния поток се осъществява по мрежата от въздуховоди. Основната разлика между каналните вътрешни тела и стенни, колонни и др. е в способността каналните да подават и свеж въздух отвън. Посредством системата от въздуховоди въздухът се подава в помещенията едновременно от няколко страни, а при необходимост е възможно и да се разпредели и в няколко помещения. Каналните климатици се използват за вграждане в системата за вентилация.

За по- големи заведения се използват многозонални климатични системи, при които се използват същите вътрешни тела, като при сплит системите. Също така могат да се поставят и чилъри в комбинация с конвектори, както и изграждането на централна климатична система, в която да са обединени всички необходими модули за комплексна обработка на въздуха.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.