dsa

Лъчисто отопление – предимства и недостатъци

„Лъчистото отопление е естественият начин на затопляне.В днешно време завишените разходи за енергия поставят много предизвикателства пред новите концепции за отопление. FRICO разработва и предлага енергоспестяващи решения за бита и индустрията и в същото време – най-комфортния начин за отопление. Лъчистото отопление гарантира от 15 до 40% спестяване на разходите в сравнение с конвенционалните системи.
Принципът на лъчистото отопление се базира на нагряването на повърхности и обекти, а не на въздуха в помещението. Особено предимство на продуктите на FRICO е възможността да се инсталират лесно и бързо съобразно обема на помещенията и дори на открито.
70 години производствен опит, суровият скандинавски климат и иновативният
шведски подход са формулата за успеха на FRICO.
Лъчистото отопление грее директно хората, без да се изразходва енергия за затопляне на заобикалящия ги въздух.Затопляне на нивото на пода, а не на ниво таван е предимство.
При стандартна отоплителна система въздухът образува температурен градиент, при който най-затопленият
въздух се издига към тавана, а по-студеният слиза надолу.
Лъчистото отопление създава много малка температурна разлика между пода и тавана и минимизира прегряването на въздуха.Особено е ефикасно във високи помещения.

Зониране и локални участъци за затопляне.

С лъчистата отоплителна система различните зони в една стая могат да имат
различна температура.Следователно е възможно дадено помещение да се раздели на различни зони и да се
поддържа различно ниво на отопляемост във всяка една. Възможно е да се фокусира топлината върху определен участък, например работно място. Нагряването на определена зона може да бъде контролирано
както е при локализираното осветление – със степен на затопляне, когато е необходимо.

Без студено течение от прозорците
Лъчистите отоплители осигуряват ефикасна и икономична бариера срещу теченията от неуплътнен прозорци чрез нагряване на тяхната повърхност.
Допълнителни предимства на лъчистото отопление:
• Няма въздушно движение
• Лесна инсталация
• Изисква минимална поддръжка
• Не заема полезна площ (таванен монтаж)
• Мигновен ефект на затопляне “

Изт. сп.“Жилища“

 

Мнения и обратна връзка

  1. Velko Shopov |

    Здравейте каква е цената на таванно лъчисто отопление за помещение от 16 квадрата с не добра изолация както и какъв е разхода за месец на електроенергия. Благодаря.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.