Къде и кога се образува конденз при климатиците?

При правилна работа всеки климатик образува конденз. Когато климатикът работи в режим „охлаждане“, конденз се образува по топлообменика на вътрешното тяло. Когато климатикът работи в режим „отопление“, конденз се образува от топлообменика на външното тяло. Кондензация наричаме процеса, при който газовата фаза (водна пара) преминава в течна фаза (водни капки). При нормални атмосферни условия това зависи от точката на оросяване, която обикновено е по-ниска от температурата на околните предмети и затова оросяване има само сутрин, когато почвата е преохладена. При климатиците лятно време, вътрешния топлообменик е студен, с температура доста по-ниска от околната и от точката на оросяване и се образува конденз. През зимата климатикът кработи по същия начин както през лятото, но просто помпи топлина отвън-навътре, а не отвътре-навън. Затова кондензира външния топлообменик. Кондензът не е проблем за климатиците. Те са оборудвани със системи за дрениране и при правилен монтаж не би имало каквито и да е проблеми.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.