Място на вътрешното тяло на климатик от стенен тип?

Най-доброто място за монтаж на вътрешното тяло на климатик от стенен тип е на 15 см. от тавана и най-мако на 10 см. от ъгъла на стаята.Неговото местоположение зависи от редица фактори като размери на помещението, изложение,мощност на климатика, колко души обитават стаята и т.н,затова е най-добре да се прибегне до мнението на специалист. Климатици, които имат сензор за присъствие, е добре да се разположат на средата на стената, за да обхващат по-голям диапазон на „наблюдение”. Някои от тях чрез инфрачервени лъчи определят активността в помещението и ако тя е намаляла (няма хора в стаята), климатикът намалява зададената му температура и така работи по –икономично. Обхватът на сензора може да е до 7 м.,затова този тип климатици е добре да не са монтирани близо до стената, а в центъра.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Жоро |

    Може ли да се монтира вътрешното тяло на стенен климатик на височина 54 см от пода и на средата на стаята ?


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    Такъв монтаж е възможен, но не е препоръчителен, тъй като стенният климатик всъщност е високостенен и е проектиран за работа близо до тавана, а не до пода на помещението. Той ще работи и във Вашият случай, но в режим охлаждане ще е студено под тялото и топло над него, а в режим отопление ще е топло под тялото и горещо над него.


  3. Жоро |

    как ще се отрази на настройките ?
    интересува ме как ще влияе повече на режим отопление


  4. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    Както сме отговорили в предния коментар, в режим отопление ще е топло под вътрешното тяло и ще е горещо над него. Като добавка можем да кажем, че климатикът ще работи с по-ниска от обикновено енергийна ефективност.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.