Колко често климатикът влиза в режим саморазмразяване?

Това зависи от външната температура и от самия климатик. Колкото по-често климатикът преминава в режим саморазмразяване (defrost), толкова по-малка е вероятността да се обледи.В този режим обаче,той не затопля въздуха в стаята,а използува енергията за саморазмразяване.Колкото по-топло е помещението, толкова по-бързо ще се саморазмрази външното тяло, защото се ползува топлината от помещението за този режим. За различните марки и модели времетраенето и това колко пъти климатикът влиза в режим саморазмразяване е различно, то зависи и от това дали климатикът е инверторен или неинверторен. Колкото по-качествен е климатикът толкова по-добър ще е процесът саморазмразяване и по-малко проблеми ще създава през зимата.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Табаков |

    ЧНГ 2013 с пожелание за много здраве,щастие и късмет.
    Климатикът ми е DAIKIN FTX35J2V1B от 6м.го ползвам.Отоплявам помещение 14кв.метра/37куб.метра/,западно изложение с две външни стени, без изолация.Защо климатикът ми преминава в режим дефрост на всеки час, независимо температурата дали е -5гр.или +5гр.,като размразява от6до 8мин.?Близо 4часа е в дефрост за времето от 6 до 00часа.Това големи разходи на ел. енергия ли е?Филтрите ги почиствам два пъти месечно.Предварително ви благодаря за отговора.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.