Колко ток харчи климатикът? инверторен/конвенционален

Безспорно инверторния климатик е по-икономичен. С колко – зависи от много фактори – самото помещение, разположението му, начин на ползване, конкретен модел и т.н. Дали икономичността му изплаща по-високата му цена – зависи според конкретния случай. При постоянно ползване инверторната машина със сигурност ще възвърне по-голямата инвестиция, но при включване и изключване, работейки почти като конвенционален климатик – надали.  Най-добре е консултация със специализирана фирма за доставка и монтаж на климатична техника за правилния избор на климатик.

За конвенционалния климатик е характерно това, че неговият компресор може да работи само на пълна мощност. Поради това поддържането на зададената температура в помещението се постига чрез включване и изключване на компресора, което води до по-голяма консумация на електроенергия, заради големия пусков ток, който изисква електромотора.

Основната характеристика на инверторния климатик е, че той постига и поддържа зададената температура чрез плавна промяна на своята мощност – оборотите на компресора се регулират спрямо нуждата от хладилна или отоплителна мощност. Работата на компресора и на другите елементи на инверторната климатична инсталация се контролира от микропроцесорно управление, което позволява максимално оптимизиране на работата на климатика и води до минимална консумация на електроенергия. Поддържането на зададената температура се постига чрез плавно регулиране на отоплителната или охлаждаща мощност без пълно изключване на компресора. Тази технология дава възможност на инверторните климатични системи да имат много по-добри параметри в сравнение с конвенционалните:

-по-бързо достигане на желаната температура;
-по-точно регулиране (± 0,5 ° C) на зададената температура;
-по-висок коефициент на преобразуване на енергията при всички режими на работата;
-работа с много по-малък разход на електроенергия при същата мощност

-по-добра работа в режим отопление при ниски външни температури (до -20° C);
-по-слабо обледяване на външното тяло на климатика в режим на отопление;
-по-ниско ниво на шум и вибрации във външното тяло на климатика;
-по-дълъг живот на климатика.

 

Мнения и обратна връзка

  1. dani |

    Zdraveite.interesuvame kqde se prodavat klimaticite daikin za vra4anska oblast.stava vqpros za grad oriahovo.kqde I kak moga da pora4am s dostavka I montaj na myasto.blagodarya.koordinati na magazine v kozloduy ima li


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    бихте ли изпратили телефон за обратна връзка за уточнение на подробностите.

    Поздрави!
    Климамаркет Ефендулов ЕООД
    нац.тел.: 070020720

    http://www.climamarket.bg


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.