dsa

Колко години може да се ползва климатика?

Климатикът може да има дълъг живот – 10 години и повече, това зависи от марката, качеството и поддържането на електроуреда. По-евтините климатици могат да работят едва 5 години. Дългият живот и безпроблемната работа на климатичната система зависят от това доколко правилно я използуваме, почистваме ли редовно филтрите на вътрешното тяло.

Годишната профилактика е много важна за икономичността и дъгия живот на климаника. Тя трябва да се извършва един път годишно от специалисти, за да се види състоянието на техниката.Профилактиката включва цялостна проверка на степента на замърсяване на уреда, като се проверяват вътрешния и външен топлообменник, турбината и дренажната ваничка на вътрешното тяло, дренажната тавичка на външното тяло. Извършва се цялостна проверка на степента на износване на всички механично движещи се възли, проверяват се вътрешния и външния мотор на вентилатора, както и компресора на уреда. Прави се цялостна проверка на електрическите връзки на уреда, външно електрозахранване, ел.консумация, вътрешни силнотокови и слаботокови връзки, датчици и електронни платки.

При профилактичния преглед могат да се предотвратят редица възможни технически проблеми или да се уставнови пропуск на фреон в системата и съответно да се вземат навременни мерки , докато проблемът не се е задълбочил. Само след положените грижи за климатичната техника можем да очакваме,че тя ще ни служи много години и то с ниски раходи на електроенергия.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.