Кои климатици са хиперинверторни?

В зависимост от своя коефициент на преобразуване COP , климатиците са с различна ефективност и от това се определя различната консумация и съответно икономия на енергия. Инверторните климатици са по-икономични заради инверторното управление на компресора спрямо конвенционалните, което нямат такова. Енергиен клас А при климатиците се определя от коефициент на преобразуване COP по-висок от 3.6. Колкото по-висок е COP ,толкова по-икономичен е климатика. Съществуват високо икономични климатици с коефициенти над 4, 4.5, 5, та дори 5,3.
Напоследък в разговорният език навлезе едно определение при инверотрните климатици „хиперинвертор“ , това именно означава високоикономичен климатик с коефициент на преобразуване например 4,5. Хиперинверторът не е термин,а по-скоро търговско понятие което най-просто казано означава климатична система с високи технически параметри, високи стойности на отдавана мощност, а често и много ниско на ниво на шум. Водещите производители на климатици предлагат няколко серии инверторни климатици – стандартен клас, среден клас и висок клас – най-често професионални серии. „Хиперинверторните“ климатици най-често заради своите технически показатели се причисляват към професионалния клас климатици.

 

Мнения и обратна връзка

  1. БОРИС ЗАФИРОВ |

    ЗДРАВЕЙТЕ
    КОЛКО Е НАЙ ВИСОКИЯ КЛАС КЛИМАТИЦИ /СОР/ И НА КОИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.
    БЛАГОДАРЯ
    Б. ЗАФИРОВ


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.