dsa

Кои климатици са професионални

Климатици, които се използват в помещения, в които се извършва търговска, административна, образователна, медицинска или друг вид дейност дейност и е необходимо интензивно и целогодишно използване на системата за отопление и охлаждане са професионални. Тези системи могат да включват много тела, да са VRF VRV системи. Използват се на места с високи изисквания, които могат да бъдат малки и средни офиси с от две три до десетки отделни стаи, малки семейни хотели, магазини, места за обществено хранене, компютърни зали или така наречените сървърни помещения и много други, в които е важно климатичната инсталация да е максимално надеждна и икономична.
Има различни видове вътрешни тела при професионалните климатици- колонни, стенни, таванни и др.

Освен тези вътрешни тела има такива за подов монтаж, колонни, касетъчни, които са предвидени за монтаж в окачен тава с цел да останат незабележими, канални, които използваме, когато освен климатизация изграждаме и система за вентилация. Системите за вентилация са задължителни на обществени места и обикновенно при строително-монтажни дейности за поставяне на климатична инсталация са включени и монтаж на система за вентилация, която ние играждаме заедно с поставянето на климатици в повечето случай с канални вътрешни тела.

Професионалните климатични инсталции се проектират точно и са подходящи както за нови сгради, така и за съществуващи вече. Като към съществуващи системи, могат да се добавят още тела.При по-малките климатични инсталации, които се заключават до десетина вътрешни тела обикновено се използват така наречените инверторни климатици мултисплит, които имат само едно външно тяло, но десетина вътрешни тела, които могат да бъдат от различен вид и мощност. Важна особеност при монтаж на професионалните климатици е възможността външните тела да са на голямо разтояние и денивелация от вътрешните тела.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.