Кога се почистват филтрите на климатика?

Редовното почистване на филтрите на климатика е от полза не само за Вашия климатик, но и за Вас. При постоянна работа на климатика е добре филтрите  да се почистват поне два пъти в месеца. При някои модели климатици има индикация за замърсени филтри, която предупреждава на всеки 200 – работни часа на климатика. Това е оптималния вариант при сравнително не много прашни райони, и твърда настилка в помещението (ламинат, паркет, теракот). В помещения където пода е допълнително с килим или мокет, праха който се събира е в пъти по-вече и следователно миенето на филтрите трябва да е по-често. Вследствие на непочистени филтри, всичкия прах се натрупва по изпарителя и от там е много по-трудоемко да се почисти.

Редовното почистване на филтрите помага  за намаляване на риска от болести и за съответствието между зададените и действителните температури в помещението.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Мария |

    Здравейте. Обръщам се към Вас, като към специалисти. Наскоро си купих инверторен климатик „Мидея“. Бих искала да зная как да почиствам въздушните филтри? Някои познати ми казват със прахосмукачка, други с препарат „Миглео“, а трети само с вода. Също как да почиствам и касетата? Какво представлява тя,за какво служи, къде се намира в климатика? Очаквам писмото Ви на ел.поща. Предварително Ви благодаря.

    Поздрави :)


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    щом сте закупили климатика наскоро,а и по принцип продавача е необходимо да ви
    осигури инструкция за експлоатация и след монтажа да ви дадат кратки
    инструкции как да почиствате филтрите, функции на климатика и т.н. Въздушните
    филтри(говорим за стандартни филтри) е възможно да почиствате просто на хладка
    вода(не гореща!)на всеки две седмици ,като не е необходимо да слагате дори
    препарат. По отношение на филтъра касета?, за който говорите, ако това е
    допълнителен филтър, плазмен, антибактериален, катехинов или някакъв друг е
    необходимо да ви запознаят, защото си има изисквания на колко месеца и как да
    става това почистване.

    Такива въпроси ще разискваме във форума на climamarket.bg и можем да ви
    информираме за него когато е готов съвсем скоро.

    Поздрави и лек ден!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.