Климатик PANASONIC E9DKE работи и спира, мига лампа TIMER.

Серията DKE е проблемна.

Климатиците от серия DKE са с ротационен компресор и след извстно време работа се появява механичен дефект. Пружината на клапана се чупи. Климатикът може да работи цяло лято в режим охлаждане без да даде дефект, тъй като няма динамичен удар при превключване на режима, което се случва при обезскрежаването в режим отопление.

Когато климатикът е в режим саморазмразяване и преминава отново в режим отопление, пружината вследствие на този диниамичен удар не може да върне клапана в изходно положение и компресорът започва да работи на празен ход. След известен период, пружината все пак може да изтласка клапана докрай и климатикът възстановява зададения режим.

Когато климатикът блокира, може да се изключи за кратко и после отново да се включи, тогава започва да работи безпроблемно.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.