dsa

Климатик или термопомпа?

Климатици се ползуват до площ от 80 кв.м.За по-голяма площ е по-изгодно икономически да се постави термопомпа. При климатизация на жилищна площ около 100 кв.м. термопомпеният агрегат става с около 20 % по-ефективен от климатиците. При по-голямо от 100 кв.м. жилище климатизацията с термопомпа е най-изгодният вариант. При избора оказват влияние и много други фактори – вида на жилището и изложението му, наличие на сондаж или кладенец с достатъчен дебит -термопомпите Вода-вода работят по-ефективно и дават по-голяма икономия на електричество. Трябва да се има предвид наличната отоплителна инсталация (ако има такава), какво основно биха желали да изградят или променят обитателите на жилището и техническите и финансови възможности за това.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.