Климатик в режим отопление

До каква температура на външния въздух успява да работи климатикът в режим отопление?

През зимата инверторните климатици от висок клас работят ефективно при много ниски отрицателни температури-например до – 20°C, като осреднената стойност за повечето видове климатици на българския пазар е между – 10 и – 15°C.

По-евтините инверторни или неинверторните климатици работят в стабилен режим на отопление при -5°C като поддържат зададената им температура.

По време на летния сезон, климатикът може да работи почти постоянно с изключение на случаите, когато температурата навън надхвърли 45 °C , което се е случвало досега само няколко пъти на територията на България.Тези стойности са валидни при правилната експлоатация на климатика и при неговото редовно почистване и извършване на годишен профилактичен преглед. Използуването на климатик е много подходящо за нашите географски ширини .

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.