Климатикът се е обледил?

Когато климатикът се обледи, топлообменът мусе нарушава и компресорът се затруднява в своята работа, получават се загуби на топлинна мощност.Влагата, която преминава през външното тяло подпомага натрупването на лед и климатикът престава да отоплява помещението.
От външното тяло посредством дренажна тръба, кондензът се отвежда към улука на сградата,ако минава наблизо.Такава дренажна тръба не бива да се монтира, там където температурата на въздуха се задържа дълго време под нула градуса. В противен случай, кондензната вода замръзва в дренажната тръба, постепенно се обледява цялото външно тяло и вентилаторната перка спира да се върти или се счупва в образувалия се лед. Поправката и подмяната на перката не е безплатна,защото не е по вина на производителя, а поради неправилна употреба на климатичната техника.Затова трябва да се вземат своевременни мерки преди обледяването да е прекалено сериозно. Ако не е монтирана дренажна тръба,водата капе директно долу и там замръзва, което пък може да доведе до проблем за живущите наоколо, в този случай най –добре е монтажниците да поставят специална тавичка под климатика, в която се събира водата и дори да замръзне няма да създаде неприятности. При обледяване на климатика е добре да се извикат специалист, за да размръзят външното тяло и ако е нужно да поставят нагревател, който да предотвратява ново обледяване.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Георги Янчовичин |

    Климатика се обледява в долния край.Краят на дренажния маркуч е малко по-високо от отвора на пода на климатика.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.