dsa

Климатикът – най-икономичният вариант

Климатикът – най-икономичният електроуред за отопление

Климатикът е най-ефективният, безопасен и лесен за управление електроуред за отопление. С него боряват с лекота и деца , и възрастни без опасност от пожар.

Той, в зависимост от марка, модел и мощност консумира електичество средно 1 kW, а отдава 4 kW топлинна мощност. Съотношението между консумирана и отдавана мощност на климатика в режим отопление се обозначава с COP- съкращение от английския термин Coefficient Of Performance – коефициент на трансформация. Колкото е по-висок коефициента на трансформация при отопление, толкова климатикът е по –икономичен и ще се плаща по-ниски сметки за ток. При коефициент на трансформация над 3,6 климатикът е енергиен клас „А“ –т.е. с висока енергийна ефективност. Климатиците от високия клас имат гарантирана работа на отопление при температура на въздуха от -15˚С, а някои инверторни климатици пригодени за тежки зимни условия,отопляват икономично и с постоянна температура дори при -20 ˚С на външния въздух.

При все повече поскъпващите цени на горивата и на централния тец в големите градове, най икономично и удобно става отоплението с кливматик. Голямо предимство на отоплението с климатик през студените месеци (освен ниския разход на електроенергия) е и това че климатикът може да се използува за пречиствател н авъздуха. Много съвременни модели климатици имат тази функция, така чрез нея те унищожават вируси и бацили, а също и йонизират (освежават) въздуха. Единственият електроуред за отопление, който се използува и за охлаждане е климатикът.Така чрез него можем да се отървем от големите горещини през лятото.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.