Как ще отоплява климатикът при минусови температури навън?

При минусови температури навън, не трябва да се допуска помещението да изстива значително, за да не се налага климатикът да работи на пълна мощност и не достатъчно ефективно. Най-добре за оптималната температура в стаята и за икономичната работа на климатика, е той да не бъде изключван, за да не изстинат пода,стените, мебелите и да трябва всичко отново да се затопля , а да работи с една постоянна умерена температура. Освен това опасността от замръзване на външното тяло е по-голяма, ако се изключва непрекъснато. Ако стаята не е обитавана дълго време и температурата в нея е много ниска, можете да помогнете на климатика да я затопли с друг отоплителен уред. Някои климатици започват да духат топло едва след като влезат в режим-след няколко минути от включването, при други климатици, въздушната струя първоначално е студена и после става топла.

Ако климатикът е замръзнал, затоплете помещението с друг отоплителен уред, след това включете климатика на 16 ˚С, след двадесет минути работа го изключете, след десетина минути отново го пуснете да работи на 16˚С-така няколко пъти докато се размръзне, ако не успеете по този начин, извикайте специалисти или отоплявайте помещението по друг начин докато времето се затопли и климатикът сам се размрази.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.