Как се извършва монтаж на климатик?

След като сте подбрали фирмата за монтаж на климатици и техниката, подходяща за помещението, уточнете със специалист от фирмата най-подходящото място на вътрешното и външното тяло. Монтажниците пробиват отвори с професионална пробивна техника, за да поставят вътрешното тяло с дюбели или самонарезни винтове, монтират метална стойка за външното тяло. Прокарват и укрепват тръбен път за хладилен агент-две медни тръби с изолация с различен диаметър.Медта е надежден материал,който много бавно старее и при него няма опасност от изтичане на фреон.По тръбите преминава хладилният агент под налягане и машинно масло за смазване на компресора.Тръбният път може да е с различна дължина в зависимост от климатичната система,която се монтира и допустимото отстояние между двете тела.Оптималната дължина на тръбния път при климатиците за битови нужди е около 3 м. По време на работа на климатика изтича кондензна вода,тъй като единият топлообменник винаги е с температура по-ниска от температурата на околната среда. В режим на охлаждане, конденз се получава от отнеманата влага в помещението,тази влага се събира в тавичка във вътрешното тяло и посредсвом дренажна тръба се отвежда навън. Някои климатици (касетъчни и канални) имат дренажна помпа, която изпомпва събраната вода през маркуч. Кондензната вода от външното тяло е добре да се отведе към улука на сградата, за да не цапа фасадата и да не капе долу,а през зимата да се превръща в лед Монтажниците могат да поставят тавичка под външното тяло, където да се събира водата.
След като телата са монтирани и свързани помежду си, се прави вакуумиране на системата, чрез което се проверява за пропуск в херметичността,каквато не бива да има, за да не се допуска изтичане на фреон в околната среда. При вакуумирането се използува вакуум помпа, чрез която се изтегля наличния въздух от системата,след което се прави тестов пуск за установяване режима на работа на климатичната система.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.