Как работят пречиствателите ва въздуха в помещението?

Има различни пречистватели на въздуха. На българския пазар се предлагат апарати, които използуват студена плазморедукция за излъчване на положителни и отрицателни йони. Отрицателните йони привличат към себе си положително заредените частици прах и те падат от тежестта си на земят,от където лесно се почистват. Благодарение на положителните йони, въздухът може да се контролира. Ако положителните йони не бъдат добавени както е при някои йонизатори, частиците се прикрепят към хора, предмети, стени и др. Това е причината, поради която се използва йонизираща техника, която балансира въздуха така, че статичното електричество и праха се отстранява, а бактерии и плесени се унищожават. В природата разпределението на йони е средно на 4 отрицателни йони се падат 5 положителни. В горите и в близост до по-малки населени места е измерено разпределение 5 отрицателни йони и 4 положителни (общо около 2500 йони). В населените места и в затворените простанства на сградите разпределението е различно. В градските зони съществува огромен недостиг на отрицателни йони, а понякога те дори липсват.Здравословният въздух е балансиран от положителни и отрицателни йони и за това допринасят йонизаторите в дома и на работното място.В случай че климатикът притежава йонизатор, не е необходимо да закупуваме отделно.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.