Как работят неинверторните (конвенционални) климатици?

Конвенционалните климатици работят по много стара технология и все още се предлагат, тъй-като продължават да са актуални, когато се търси климатик само за охлаждане. Тези климатици са с по-ниски цени, защото са изключително прости и не съдържат никакви модерни технологии в себе си. Конвенционалните климатици не разполагат с модерно електронно управление и това ги прави доста неефективни. За разлика от следващия вид, за който ще прочетете по-долу, при обикновенните климатици оборотите на компресора не могат да се променят, а от там и не може да се изменя техния хладилен ефект, независимо дали стаята се нуждае от по-малка или по-голяма хладилна мощност.
Това е причина за допълнителна неефективност при конвенционалните климатици. Когато подминат с малко тази температура обикновенните климатици изключват компресора и целия климатик спира да духа докато разликата между температурата в стаята и зададената не превиши 2-3 градуса.
След това един конвенционален климатик се включва, но тъй-като за да достигне своите оптимални нива на работа и енергийна ефективност всеки един климатик се нуждае от време (около 20 минути) то през това време разхода на електрически ток е прекалено висок. Това което имаме предвид е, че през това време неговата енергийна ефективност не е такава каквато е показана в каталога с климатици на производителя и реално самия климатик не е икономичен. Проблема би имал и по-силен ефект, ако се използва прекалено голям климатик за помещението, който често да изключва и да включва, защото през повечето време ще работи с ниска енергийна ефективност.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.