Как работят инфрачервените панели?

Инфрачервените панели притежават въглеродни влакна, които са разделени от два изолационни слоя, закрепени между два тънки алуминиеви панела. Въглеродните влакна преобразуват входящата електроенергия в инфрачервени отоплителни вълни.
Колкото по-голямо е количеството инфрачервени вълни, толкова ефективността на панела е по- голяма и съответно отоплява по-големи пространства. Инфрачервените панели са много по-ефективни от конвенционалните системи за отопление.
Инфрачервените вълни загряват обектите, а не самия въздух и поради това няма загуба на топлина.Панелите могат да се използуват в различни помещения, като се изработят като картина или огледало. Имат приставка посредством която се монтират на стената или тавана. При тях няма опасност от пожар, тъй като притежават сензори, които предпазват от прегряване. Самите те са екологични, тъй като не изхвърлят парникови газове в атмосферата, нито прах и не отделят миризма и шум.
Инфрачервените панели за отопление могат да се прилагат и за загряване само на определени зони в една стая, офис или магазин. За целта може да се използват панели с по-ниска мощност, което допълнително допринася за икономия на енергия.

 

Мнения и обратна връзка

  1. петя иванова |

    Има ли вреда за здравето при употребата на инфрачервени панели?


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    не би следвало да има вреда стига да не се доближавате прекалено близко до нагревателя и спазвате правилно инструкциите за експлоатация.

    Поздрави!


  3. али |

    Единствената ми свободна стена за монтаж на инфрачервен панел е тази с/у прозореца или тази над спалнята която е външна.А може ли да се монтира на стената която е срещу външната стена? и тогава няма ли да е неефективно отоплението.Имам външна изолация и живея на апартамент ,като никой не живее под мен и над мен.Какво ще ме посъветвате?


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.