Как повторно се използва топлината във въздуха?

Въздухът, който се изхвърля от търговските и промишлени сгради през вентилацията вече отработен,успешно се използува повторно от термопомпи  и рекуператори.Посредством тези устройства няма излишни загуби на топлина в атмосферата. Рекуператорите на принципа въздух-въздух възстановяват голяма част от загубената топлина и я връща отново в подавания свеж въздух чрез вентилацията в климатизираните помещения.

 

Топлината от отработения въздух от перални помещения, сушилни, плувни басейни и SPA центрове се използва за затопляне на водата в  самите обекти, а те са голям консуматор на топла вода. В последно време, на българският пазар набира популярност еди продукт – бойлер с вградена термопомпа и два въздуховода за използване в малки сервизни помещения на еднофамилни къщи и апартаменти.

Другият тип топлина от отработени газове е в генерираните топли газове, в следствие на производствени процеси. Често пъти това са димни газове и агресивни среди. Отнемането на топлина от тях чрез термопомпа е по- трудно, но не и невъзможно, а получената енергията отново се връща в производствения процес. Всичкото това води до намаляване на производствените разходи и до по – екологично чисто производство.

 

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.