Как да се предпазим от влагата в помещенията?

Начините за предпазване от влагата са няколко-осигуряване на проветрение през отворен прозорец или врата, монтиране на вентилаторче във вентилационата шахта или комина, както има в повечето сгради.
Когато е необходимо бързо изсушаване при ремонтни дейности, боядисване, поставяне на паркет, след наводнения, тогава се налага да използваме влагоуловител. На пазара се предлагат различен тип влагоуловители (изсушители на въздуха)-компресорни кондензационни влагоуловители и адсорбционни влагоуловители. Подборът им зависи от температурата и влажността на въздуха и кубатурата на помещението.
Влагата в помещенията и образуването на мухъл може да се избегне ,ако се изгради вентилационна система и в нея се монтират канални или касетъчни климатици , което се прави вече в модерното строителство.Така помещенията, освен че са климатизирани, те са снабдени и със свеж въздух.
На пазара се продават също вентилационни клапани.Монтирани във дограмата или на стената,те вкарват свеж въздух отвън, при това без да харчат електроенергия.Ако клапаните са затворени те не пропускат въздух отвън.Някои клапи имат датчик,който тества влажността на въздуха в помещението и автоматично ги отваря или затваря.Има клапани без датчик, чийто плъзгач се премества по преценка на потребителя.
Някои климатици имат функция меко изсушаване, която също помага в борбата с влагата.
Изборът за предпазване от влага и мухъл в жилищата зависи от предпочитанията и възможностите на клиента и спецификата на помещенията.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.