Как да прочета кода на грешките при Панасоник?

Прочитането на грешката на климатиците, които имат система за автоматична самодиагностика е много полезно за фирмата, която обслужва Вашият климатик, тъй като това ще я насочи към евентуалния проблем и ще може да Ви посети подготвена с части за неговото отстраняване. Климатиците Панасоник имат много сериозна система за самодиагностика, която включва голям набор от проверки, които се правят по време на работа на климатика. За да прочетете грешката (независимо от модела на Вашия Панасоник):

Когато климатикът спре, а индикаторът таймер (малка икона, приличаща на часовник на предния панел на вътрешното тяло) мига:

– натиснете за пет секунди бутон ”CHECK” на дистанционното управление на климатика
– климатикът издава еднократен сигнал, което означава, че е възприел командата
– натиснете бутон „стрелка нагоре”
– ще чуете еднократен сигнал (климатикът информира, че е приел „запитването за грешка“, но това не е грешката)
– продължавайте да натискате бутон „стрелка нагоре“ докато не чуете многократен сигнал (климатикът информира, че е приел „запитването за грешка“ и това е грешката, която е намерил по време на самодиагностиката)
– погледнете Вашето дистанционно управление, на него в момента е изписан кода на грешката
– проверката се прекратява с натискане на бутона”CHECK”.

Важно е да наблюдавате процеса при търсене на грешка, тъй като много често потребителите не изчакват да чуят многократния сигнал, а директно информират обслужващата фирма за първата грешка, която видят на дсплея на дистанционното управление.

Изключете климатика и попълнете заявка за диагностика в нашия сайт на следния линк:

https://www.climamarket.bg/customer/service-client.php

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.