Как да предпазим климатика от мухъл?

В режим на охлаждане се получава конденз по топлообменника на вътрешното тяло, което води до бразуване на мухъл. В дренажната тръба има условия за образуването на мухъл, тъй като там е тъмно и влажно.Въздухът , който е наситен с микроорганизми, преминавайки през вътрешното тяло води до размножаване на спорите на мухъла.Това затнруднява работата на климатика, влошава качеството на въздуха, повишава консумацията на ток и натоварва компресора.
Някои климатици имат вградени ултравиолетови лампи за унищожаване на микроорганизми, бактерии и плесени.

За да се избегне образуването на мухъл, е необходимо преди да преустанови работа, климатикът да се пусне в режим вентилация, за да се подсуши топлообменника.
Трябва често да се проветрява помущението и периодично да се почиства климатикът. Ако в помещението е много влажно, може да се използува и влагоуловител за отнемане на излишната влага.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.