Как да почистя филтрите на климатика?

За да изчестите филтрите на климатика, повдигнете внимателно капака на вътрешното тяло, извадете пластмасовите филтри, номиращи се под него, полейте ги с хладка вода под крана на чешмата, може да използувате и течен почистващ препарат за миене. След това оставете да изсъхнат или подсушете с кърпа и ги поставете обратно на местата им, затворете добре капака на външното тяло.Почистването на филтрите да се извършва при изключен климатик. Замърсените филтри затрудняват работата на климатичната техника, повишават потреблението на електричество, затова честото им почистване е от първостепенна важност за дългия живот на климатика, особено ако средата е силно замърсена или запрашена то такова почистване трябва да се извършва на 2-3 седмици.

За да се предпази климатика от повреда, е добре да се прави профилактичен преглед на системата-веднъж годишно. Допълнителните филтри са по-фини,те не се мият, но могат да се подменят-при силно замърсена среда и активна работа на климатиците – на шест месеца.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.