Какъв е разходът на електричество на климатика?

Разходът на електроенергия е описано в техническите характеристики на всеки електроуред, можете да се запознаете с тях още преди покупката на климатика. Неинверторните климатици потребяват повече ток, докато инверторните с подобрената си технология и плавната промяна на оборотите на компресора са доста по-икономични.Но всичко зависи от мощността и качеството на техниката. Съвременните климатици отдават между 3 и 4 пъти повече отколкото приемат.Добре е при покупката на климатик, да обърнете внимание на коефициента на преобразуване при отопление СОР и при охлаждане EER- колкото по-високи са те, толкова уредът ще е по –ефективен.Енергийният клас също трябва да е висок.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.