Какъв е принципът на работа на термопомпата „вода-вода” ?

Термопомпата е енергиен източник, използван в съвременните системи за климатизация на жилищни и промишлени обекти.
Инсталацията, базирана на термопомпа „вода-вода” е най-съвременния, икономичен и напълно автоматизиран начин за климатизация.
При използване на термопомпа се изгражда инсталация, която се използва както за отопление, така и за охлаждане на сградата, която не се различава от нормална отоплителна инсталация. Може да се използва и съществуваща отоплителна инсталация.
Термопомпата е желателно да бъде комбинирана със слънчеви колектори за подгряване на вода за битови нужди.

Термопомпата работи на принципа на обикновен климатичен агрегат, като черпи енергия от подземните води, които целогодишно са с температура около 14° С.
Това е основното предимство при използването на термопомпа пред климатичен агрегат. През зимата климатикът отнема енергия от среда с температура, достигаща до -20° С, а през лятото отдава в среда с температура до 40° С. Топлообменникът на термопомпата работи целогодишно при температура от 14° С, което гарантира нисък разход на електроенергия. С помощта на термопомпа с 1 kW консумирана електрическа енергия се добиват 4 kW топлинна енергия ! Разходите за отопление с термопомпа са най-ниски в сравнение с останалите източници на топлина.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.