Какво представляват VRV системите?

VRV- съкращение от Variable Refrigerant Volume  са  климатични системи  с променлив охладителен поток. Те са зоналномодулни- състоят се от много зони и едно външно тяло,което би моголо да се монтира  на 100-150 метра отстояние от вътрешните тела.Тези системи са удобни за климатизация –отопление, вентилация или охлаждане  на цяла сграда или на много помещения едновременно. Предимствата на такава климатична инсталация са незаемането на много място на фасадата за монтаж на външни тела (вместо няколко външни има само едно или две, които могат да се монтират в двора  на сградата или на покрива).Системата може да включва много и различни вътрешни тела- различен тип-подови, канални,касетъчни, стенни, таванни и т.н, в зависимост от предпочитанията  на клиента и предпоставките на помещенията. Каналните вътрешни тела се монтират в окачен таван и не заемат място, остават почти незабележими и осигуряват свеж въздух, ако са монтиране във вентилационната система. Инвестицията за този тип климатизиране на сградата е висока, но  впоследсвие цената се компенсира от  ниските експлоатационни разходи. За VRV системите са характерни  висока ефективност и прецизност. При изграждането на такава инсталация, е добре да се положи тръбният път  след изграждане на грубия строеж на сградата, за да не се кърти след това. VRV системите  могат да охлаждат и отопляват едновременно – ако в някои помещения е нужно охлаждане, а вдруги отопление, системата го осигурява при това икономично.

 

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.