dsa

Какво представляват QR кодовете

QR кодовете са двумерни кодове – наследник на баркодовете. Създадени са от японската компания Denso Wave през далечната 1994, но после се отказва от патентните печалби, за да може цял свят да го ползва.
Те могат да се променят според нуждите на клиента, тъй като имат коефициент от 30% корекция на грешките, което позволява вмъкване на лого и промяна на цветовете.
QR кодовете съдържат информация за уеб адреси, координати и др. и могат да бъдат видяни в списанията, на табели, автобуси, визитки или на всеки обект, за който потребителят може да има нужда от повече информация. Потребители с мобилен телефон с камера и с подходящия четец могат да сканират QR кода, за да прочетат текст, информация за контакти, да се свържат към безжична мрежа или да отворят уеб страница в браузъра на телефона си. Това свързване от обекти във физическия свят се нарича твърда връзка (hardlink) или хиперлинк с физическия свят (physical world hyperlinks). Мобилната операционна система на Google Андроид поддържа използването на QR кодове с вградения в някои модели телефони баркод скенер ZXing, а браузъра поддържа URI пренасочване, което позволява на QR кодовете да изпращат мета данни до други приложения на телефона. Операционната система на Нокиа Симбиан също има баркод скенер, който може да чете QR кодове, а MBarcode е рийдъра на Маемо операционна система. Операционната система на Епъл няма включен четец, но някои безплатни приложения за iTunes имат четец и браузър с мета данни и URI пренасочване.
Потребителите могат сами да генерират и отпечатат QR код, който другите да сканират, като посетят някой от многото безплати уеб сайтове за генериране на QR кодове.

Създаването на QR код е много лесно. Първо трябва да се реши какъв тип QR код е необходим:
Текст;Уеб адрес;Телефонен Номер;SMS съобщение;Имейл адрес; Имейл съобщение;VCard или MeCard (визитка);Координати в Google Maps; Прякор в социална мрежа
След като решите какво искате да генерирате, въведете съответната информацията и натиснете „Генерирай“. (Съвет: ако желаете да генерирате уеб адрес, имайте предвид, че повечето потребители очакват да отворят мобилен уеб сайт, който да е оптимизиран за мобилни телефони).
QR код четци могат да се инсталират на телефона.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.