Какво представляват слънчевите колектори?

Слънчевите колектори осигуряват топла вода за битови нужди за еднофамилни жилища както през летните, така и през зимните дни.

Вакуумно тръбните слънчеви колектори са от най-ново високо-технологично поколение, те поглъщат слънчевата енергия и я предават на течността-топлоносител.

Вакуумно тръбните слънчеви колектори са изключително устойчиви на всякакви атмосферни условия.

Те започват топлоотдаване веднага след излагане на слънчевите лъчи , имат нско тегло и здрава конструкция. Могат лесно да се свързважат към съществуващата водна система.
Oтдават топлина не само при пряко слънцегреене, но дори и в облачно и мъгливо време, макар и с малко по-ниски стойности.

Какви са видовете вакуумно тръбни колектори ?

– вакуумно тръбни колектори – технология Heat pipe-основният компонент на тези вакуумни слънчеви колектори е heat pipe тръбата. Именно там се извършват процесите на изпарение и кондензация, като в горната част на тръбата се получава топлообмен, поради което там е и най-горещата част на слънчевия колектор. Технологията е изключително ефективана и икономически изгодна, поради високият коефициент на усвояване на слънчевата енергия и изключително ниски показатели на топлинни загуби.

– вакуумно тръбни колектори с термосифон- термосифонният слънчев колектор използва явлението на естествената конвекция или свойството на горещата вода да се изкачва и така да циркулира непрекъснато между слънчевия колектор и водосъдържателя. При нагряване на водата, нейното относително тегло намалява и тя по естествен път се покачва в резервоара.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.