dsa

Какво представляват помпите Wilo

Международният концерн Wilo е един от най-големите световни производители на помпи и помпени системи за отопление и климатизация. Те намират приложение в строителството и в комуналния сектор, в индустрията и в бита. Иновациите на Wilo определят цели насоки в развитието на помпената техника. Не случайно девизът на компанията е “Pumpen Intelligenz”.

Още през 2001 г. помпите Wilo-Stratos наложиха стандарт при определянето на клас А за енергийна ефективност. Всички единични модели от серията, която постоянно се допълва и усъвършенства, отговарят на оптималните изисквания за реално пестене на енергия. Благодарение на широкия диапазон за допустима температура на флуида от -10 до +110°С те са изключително подходящи както за отоплителни, така и за охлаждащи системи. Безшумни са при работа и заемат малко място.

Безкомпромисно строгите гранични стойности за енергийната ефективност на помпите, налагани от Европейския съюз, са базата,върху която се гради новата кампания на Wilo-продуктите.

Високоефективната помпа Wilo-Stratos PICO за еднофамилни и двуфамилни къщи, представена през 2009 г., е особено успешна. В сравнение с нерегулираните помпи за отопление тя постига годишна икономия на електроенергия до 90% – благодарение на новоразработен помпен мотор с 3-ватова технология. Новият модел потребява само половината от тока, допустим съгласно най-добрия в момента клас за енергийна ефективност А.

Wilo-Stratos PICO все още няма аналог в света. Според изследванията на Europumps Commitments още през първата година от експлоатацията си тя възвръща направената за нея инвестиция.

Какви са основните й предимства?
– високоефективна, енергоспестяваща;
– ниска консумация на ток – 3 W;
– иновативен дисплей – управление чрез функционалната технология Red Button;
– система за автоматично обезвъздушаване;
– лесен и бърз монтаж;
– бронзов метален филтър, стопиращ навлизането на замърсяващи частици в капсулата;
– автоматично разблокиране.

3-Watt-технологията е най-доброто, постигнато досега. Когато консумацията на топлина в една система падне до минимума, т.е. когато всичко е изключено, помпата Stratos PICO продължава своя живот. Тя влиза в режим три вата. Докато стандартните помпи поддържат едни и същи обороти, въртят едно и също количество вода, независимо от потреблението, а това означава само едно – преразход на енергия.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.